ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

 

 

 

Αθήνα 24/07/2021

ΑΡ.ΠΡΩΤ 00101

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προς: social media, φορείς, γονείς παιδιών, εφήβων ΑμΕΑ, Δήμο Ωρωπού

Τις τελευταίες ημέρες, αντιλήφθηκα να διακινείται, μέσα από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ανυπόστατη «καταγγελία» με βάση την οποία προσάπτονται στο κέντρο ειδικών θεραπειών που διευθύνω, μια σειρά από υποτιθέμενες «παραλείψεις» που φέρεται να διαπιστώθηκαν (από ποιους άραγε και κάτω από ποια ιδιότητα!!!! στη πρόσφατη λειτουργία του. Μολονότι στην χώρα που ζούμε, πολύ συχνά  η ψύχραιμη στάση του θιγόμενου απέναντι στη λάσπη, παρεξηγείται και εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως αδυναμία, εγώ θα επιμείνω στη στάση αυτή, μιας και έτσι έμαθα να πορεύομαι γενικά στη ζωή μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Συνεπώς, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, περιορίζομαι, προς το παρόν, να αναφέρω τα εξής:

Ολόκληρο το περιεχόμενο της περιβόητης «καταγγελίας», είναι τελείως αβάσιμο και αναληθέστατο, χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντικρούσω αυτά τα τερατώδη ψέματα από τούτη εδώ τη θέση (τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν γίνεται να μετατραπούν σε λαϊκά δικαστήρια, όσο και αν κάποιοι επιθυμούν κάτι τέτοιο) θα περιοριστώ μόνο να πω ότι έχω ήδη δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να προσφύγουν άμεσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ούτως ώστε οι συκοφάντες (αλλά και οι εμπνευστές αυτής της ενορχηστρωμένης επίθεσης σε βάρος μου που βρίσκονται πίσω τους) να κληθούν να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους εκεί που πρέπει, αναλογεί.

Σε ότι αφορά στην ουσία, όλες οι εγκαταστάσεις που κατά καιρούς στεγάζεται το θεραπευτήριο μας είναι πάντοτε ανοικτές και διαθέσιμες για έλεγχο και επιθεώρηση, σε όλους τους αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο έργο. Δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε κάτι, ούτε να φοβηθούμε απολύτως τίποτε. Από την άλλη όμως, θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές ότι, με γνώμονα την πολυετή πορεία μου στο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αναλαμβάνω την ευθύνη να μην επιτρέψω ποτέ σε καμία «αγέλη αγανακτισμένων» να ταράζει βάναυσα με τη συμπεριφορά της, την ηρεμία και την αναψυχή των παιδιών, που με τόσο κόπο και τόση προσπάθεια, εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε χτίσει, όλ’ αυτά τα χρόνια.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι, η αγάπη που δίνουμε, αλλά και εισπράττουμε από τα παιδιά  εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε φροντίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν, αλλά και η αλληλεγγύη και συμπαράσταση των γονιών τους, είναι το καλύτερο καύσιμο για να αντέξουμε σε αυτή την βρώμικη και απρόκλητη επίθεση σε βάρος μας.

Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, χωρίς να με πτοούν οι όποιες άδικες επιθέσεις σε βάρος μου.

Αναρτήθηκαν καταγγελίες, χωρίς παρέμβαση εισαγγελέα και ειπώθηκαν ονόματα χωρίς κανένα σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

 

Κλεάνθη Λιναράκη, Επιστημονική Υπεύθυνη του κέντρου ειδικών θεραπειών, θεραπευτήριο «Αστεριών Δράσεις»

Κεντρικό: Δάφνη, Δερβενακίων 1

Υποκατάστημα: Έβρου, Νέα Παλάτια, Χαλκούτσι

Leave Your Reply