Γιατί κάτι τόσο αυτονότο θα πρέπει στη κοινωνία του 2025 , στην Ελλάδα του σήμερα να μην είναι δεδομένο; Συμπερίληψη στο σχολείο, στην εργασία, στη βόλτα, στις διακοπές και στην καθημερινότητα. Όταν πήγαινα εγώ στο δημοτικό ( 1987), θυμάμαι έναν συμμαθητή μου να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων αλλά με μυστικοπάθεια……τί να έχει αυτό το
Πισίνα θερμαινόμενη διαστάσεων 4.00 X3.00 λειτουργεί στο θεραπευτήριο μας απογεύματα και Σάββατο πρωί για παιδιά και έφηβους με δυσκολίες ομιλίας, αισθητηριακές δυσκολίες , συμπεριφορές, δυσκολίες στη συγκέντρωση και την προσοχή και δυσκολίες αλληλεπίδρασης . Εξειδικευμένοι θεραπευτές λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές παρέχουν συνεδρίες μέσα στο νερό διάρκειας 50 λεπτών.
Εποπτευόμενο πρόγραμμα από την παιδοψυχίατρο του θεραπευτηρίου Ευθυμία Κατσικανδαράκη
Λίγα λόγια για την ιδέα συνεδριών στο νερό.
Το Μάιο 2020 δημιουργήσαμε θεραπευτική μικρή πισίνα.
Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών λειτουργεί μέσα στο νερό με ενδιαφέρον και διασκέδαση. Η συνεδρία μέσα στο νερό προσφέρει βιωματική μάθηση και βοηθάει στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση.
Η διεπιστημονική ομάδα του θεραπευτηρίου μας σε συνεργασία με την οικογένεια και τον παιδοψυχίατρο/ αναπτυξιολόγο θέτει τους θεραπευτικούς στόχους με τη βοήθεια οπτικών και οπτικοακουστικών προγραμμάτων.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς ότι δεν χρειάζεται η γνώση κολύμβησης για να μπορεί ένα παιδί να κάνει συνεδρία στο νερό.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να μας γνωρίσετε
Καλέστε μας για Δωρεάν αξιολόγηση μέσα στο νερό
Επιμέλεια
Κλειώ Λιναράκη, Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Επιστημονικά Υπεύθυνη
